Bahan-bahan:
- 500 gm paru lembu - direbus
- 1/2 sudu teh serbuk kunyit
- 300 ml minyak masak
- 1 sudu teh belacan
- 4 sudu makan cili kering yang telahdikisar
- Garam dan gula secukup rasa
- 1 biji bawang besar - dihiris bulat
- 1 keping asam
Bahan-bahan kisar:
- 5 biji cili merah
- 3 ulas bawang merah
- 2 ulas bawang putih
- 3 cm halia
Cara memasak:
- Paru lembu yang telah direbus hendaklah dihiris nipis.
- Kemudian gaulkan dengan serbuk kunyit dan garam.
- Goreng sehingga masak dan ketepikan.
- Kemudian tumis bahan-bahan kisar sehingga naik minyak.
- Setelah itu, barulah masukkan garam, gula, bawang besar dan asam keping.
- Masak sehingga bawang layu dan kemudian masukkan paru yang telah digoreng tadi. Gaul rata dan sedia untuk dihidang.
No comments:
Post a Comment